Dle mého mínění je kvalita suché směsi nejdůležitějším článkem při výrobě kvalitního boilí. Pokud vytvoříte "chutnou" směs s vyváženým složením, pak máte, co se týče návnady, ze 75 % vyhráno a už nemusíte přidat vůbec nic (snad kromě vajec) a nachytáte. Důvod? Například rybí moučky, mléčné proteiny nebo i obyčejná kukuřičná mouka, mají svou osobitou vůni či aminokyselinový signál, který je pro kapra dostačující k tomu, aby vaší nástrahu či návnadu ochutnal a až po čase vyhodnotil, zda-li má cenu se k tomuto zdroji potravy obtěžovat či nikoli, a právě kvalita suché směsi z větší části určuje, zda budou mít záběry rostoucí či klesající tendenci. Při sestavování mých boilie mixů kladu velký důraz na kvalitu použitých komponentů, na účelné a vyrovnné složení, stravitelnost a atraktivnost.